Αναζήτηση:

Σεμινάριο κατασκευής σαπουνιού

01 Apr 2014Διάφορα

 

Φτιάξτε εντυπωσιακά σαπούνια με την απλή μέθοδο

‘melt and pour’ (λιώσιμο και χύτευση).

 

Θα χρησιμοποιήσουμε λευκή και διάφανη σαπουνόμαζα (βάση γλυκερίνης) που θα χρωματίσουμε και θα αρωματίσουμε με φυσικά υλικά όπως αιθέρια έλαια, βότανα, χρώματα ζαχαροπλαστικής κλπ. Θα μάθουμε διάφορα μυστικά της σαπωνοποιίας και τεχνικές για εντυπωσιακά εφέ, όπως ενσωμάτωση οργανικών υλικών, σαπούνι σε στρώσεις, σαπούνι με κουπ-πατ, ‘marbling’, χύτευση σε μικρά και μεγάλα καλούπια. Στο τέλος του σεμιναρίου θα πάρετε μαζί σας τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά σαπούνια και θα μπορείτε να φτιάχνετε μόνοι σας και με ασφάλεια σαπούνια γλυκερίνης.

 

Όλος ο εξοπλισμός και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε στο σεμινάριο παρέχονται δωρεάν. Μπορείτε προαιρετικά να έχετε μαζί σας οτιδήποτε από τα ντουλάπια της κουζίνας σας, σας φαίνεται ενδιαφέρον, όπως μπαχαρικά και αποξηραμένα βότανα, καθώς και ένα-δυο πλαστικά δοχεία μιας χρήσης (πχ από γλυκά ζαχαροπλαστείου).

 soap_flakes soap_cubes soap_swirl soap_loofa

Το σεμινάριο διδάσκει η Λίλα Διαμαντοπούλου (www.liladiam.com)

Η Λίλα Διαμαντοπούλου είναι αργυροχόος, σχεδιάστρια και κατασκευάστρια κοσμημάτων, με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία. Απόφοιτος του ΙΙΕΚ Mokume, κάτοχος BA(hons) Design:Crafts από το Staffordshire University και MA Silversmithing and Allied Crafts από το London Metropolitan University. Έχει εξειδικευτεί στον μεταλλικό πηλό με σεμινάρια και συμμετοχές σε παγκόσμια συνέδρια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ ενδιαφέρεται συνολικά για τις εφαρμοσμένες τέχνες και αγαπά κάθε τι χειροποίητο.

Τόπος διεξαγωγής: Εικαστικό Κέντρο, Κολοκοτρώνη 8

Ημ/νία και ώρα διεξαγωγής: Τρίτη 8 Απριλίου 2014, ώρα 6.00-10.00

Διάρκεια: 4 ώρες

Πληροφορίες/ συμμετοχέςwww.ikastiko.gr * 2431028178

Υπευθυνη σεμιναρίου: Λίλα Διαμαντοπούλου

Κόστος συμμετοχής: 35,00ευρω

Δηλώσεις συμμετοχής: έως Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Εκδηλώστε ενδιαφέρον

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών και ενάρξεων νέων τμημάτων εγγραφείτε εγκαίρως για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας στα σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν.