Γραμμικό Σχέδιο - Εικαστικό Κέντρο, Τρίκαλα
Αναζήτηση:

Γραμμικό Σχέδιο

Γραμμικό Σχέδιο στα Εικαστικά Εργαστήρια Προβίδα

 

Το Γραμμικό Σχέδιο είναι ένα από τα ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή στις σχολές Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως στην Αρχιτεκτονική, και στις σχολές Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όπως στα τμήματα: Διακόσμησης, Γραφιστικής, Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, Φωτογραφίας και Γραφικών Τεχνών.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας, που έχει βασικό σκοπό να απεικονίσει αντικείμενα που υπάρχουν στο περιβάλλον μας ή αντικείμενα που πρόκειται να υπάρξουν στο περιβάλλον μας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, μιας και σημαίνει ότι καμιά τεχνική κατασκευή δε θα μπορούσε να υπάρξει, αν δεν είχε βρεθεί τρόπος, πρώτ’ απ’ όλα, να σχεδιαστεί.

Σκοπός του Γραμμικού Σχεδίου είναι να αποδώσει στο επίπεδο, με απλά και ακριβή σχεδιαστικά μέσα, την πιστή εικόνα ενός αντικειμένου ή κτιρίου και τη σχετική θέση που αυτό κατέχει στο χώρο. Η απόδοση πρέπει να είναι ακριβής και να μην αφήνει αμφιβολίες και ερωτηματικά.

Γραμμικό Σχέδιο στα Εικαστικά Εργαστήρια Προβίδα

Έτσι λοιπόν χρειάζεται εξάσκηση με τα μέσα σχεδίασης, ώστε να αναπτυχθούν διάφορες τεχνικές, οι οποίες θα εξασφαλίζουν ακρίβεια, ποιότητα, καθαρά σχέδια και ταχύτητα με την πάροδο του χρόνου. Επίσης πολύ σημαντικές είναι οι κλίμακες μεταφοράς διαστάσεων, η έννοια της κάτοψης/όψης/τομής και τελικά η αρμονική τοποθέτηση των σχεδίων στο χαρτί, σαν μία σύνθεση.

Πιο συγκεκριμένα, η βαρύτητα που δίνεται στην αξιολόγηση στις Πανελλήνιες Εξετάσεις έχει ως εξής:

 1. Η διάταξη στο χαρτί 10/100.
  • α. Τοποθέτηση και συσχετισμός των σχεδίων 5/100.
  • β. Ισορροπημένη σύνθεση στο χώρο σχεδίασης 5/100.
 2. Η σωστή σχεδίαση του θέματος 40/100.
  • α. Σωστή μεταφορά κλίμακας 25/100.
  • β. Σωστή γεωμετρική απεικόνιση 15/100.
 3. Η κατάλληλη επιλογή γραμμών 20/100.
  • α. Πάχη γραμμών 10/100.
  • β. Ποιότητα γραμμών 10/100.
 4. Οι συμβολισμοί (πλακόστρωτο, διαγράμμιση στον τοίχο, ενδείξεις τομής, σύμβολο Βορρά, γραμμή ανάβασης σκαλοπατιών, δένδρο, παρτέρι) και τα γράμματα 15/100.
 5. Το συνολικό αποτέλεσμα 15/100.
  • α. Πληρότητα συνόλου (ολοκλήρωση) 10/100.
  • β. Ποιότητα συνόλου 5/100.

Εγγραφές καθημερινά; 9.00-14.00 και 17.30-21.00

Πληροφορίες : Καθημερινά στο χώρο των εργαστηρίων ή στο τηλ. 24310 28178

Εκδηλώστε ενδιαφέρον

Γραμμικό Σχέδιο στα Εικαστικά Εργαστήρια ΠροβίδαΓραμμικό Σχέδιο στα Εικαστικά Εργαστήρια ΠροβίδαΓραμμικό Σχέδιο στα Εικαστικά Εργαστήρια Προβίδα

Σχετικά νέα από το blog

Περισσότερα στο blog