Αναζήτηση:

Κατασκευή Σαπουνιού με την μέθοδο «melt and pour»

08/04/2014 06:00 - 10:00

Φτιάξτε εντυπωσιακά σαπούνια με την απλή μέθοδο

‘melt and pour’ (λιώσιμο και χύτευση).

Θα χρησιμοποιήσουμε λευκή και διάφανη σαπουνόμαζα (βάση γλυκερίνης) που θα χρωματίσουμε και θα αρωματίσουμε με φυσικά υλικά όπως αιθέρια έλαια, βότανα, χρώματα ζαχαροπλαστικής κλπ. Θα μάθουμε διάφορα μυστικά της σαπωνοποιίας και τεχνικές για εντυπωσιακά εφέ, όπως ενσωμάτωση οργανικών υλικών, σαπούνι σε στρώσεις, σαπούνι με κουπ-πατ, ‘marbling’, χύτευση σε μικρά και μεγάλα καλούπια. Στο τέλος του σεμιναρίου θα πάρετε μαζί σας τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά σαπούνια και θα μπορείτε να φτιάχνετε μόνοι σας και με ασφάλεια σαπούνια γλυκερίνης.

Όλος ο εξοπλισμός και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε στο σεμινάριο παρέχονται δωρεάν. Μπορείτε προαιρετικά να έχετε μαζί σας οτιδήποτε από τα ντουλάπια της κουζίνας σας, σας φαίνεται ενδιαφέρον, όπως μπαχαρικά και αποξηραμένα βότανα, καθώς και ένα-δυο πλαστικά δοχεία μιας χρήσης (πχ από γλυκά ζαχαροπλαστείου).

soap_loofa soap_flakes soap_cubes soap_swirl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Το σεμινάριο διδάσκει η Λίλα Διαμαντοπούλου (www.liladiam.com)

Η Λίλα Διαμαντοπούλου είναι αργυροχόος, σχεδιάστρια και κατασκευάστρια κοσμημάτων, με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία. Απόφοιτος του ΙΙΕΚ Mokume, κάτοχος BA(hons) Design:Crafts από το Staffordshire University και MA Silversmithing and Allied Crafts από το London Metropolitan University. Έχει εξειδικευτεί στον μεταλλικό πηλό με σεμινάρια και συμμετοχές σε παγκόσμια συνέδρια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ ενδιαφέρεται συνολικά για τις εφαρμοσμένες τέχνες και αγαπά κάθε τι χειροποίητο.

Διάρκεια: 4 ώρες

Ημ/νία & ώρες διεξαγωγής: Τρίτη 8 Απριλίου 2014, ώρα 18.00-22.00

Κόστος συμμετοχής: 35,00€ (στο προαναφερόμενο κόστος περιλαμβάνονται εργαλεία και υλικά)

Εκδηλώστε ενδιαφέρον

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών και ενάρξεων νέων τμημάτων εγγραφείτε εγκαίρως για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας στα σεμινάρια που σας ενδιαφέρουν.